Houten speelgoed is helemaal terug van weg geweest en met goede reden!


Van uw nieuwsgierige baby tot uw avontuurlijke peuter, voor elke leeftijd en persoonlijkheid hebben wij in ons ruim assortiment wat wils. Zowel voor buiten ravotten als binnen genieten, voor educatie of plezier, hier vindt u al het favoriete speelgoed van uw kind! Via onze webshop houten-speelgoed-kopen.be kan u selecteren uit ons gamma: speelgoed op wielen, schommels, speelgoed voor educatie, muziek, speelgoed voor uw baby of nog vele andere zoals schommelbedjes, trapfietsjes, bootjes en caleidoscopen. Laat uw oogappel al spelend groot worden!
 

Uw kind ontdekt al spelend de wereld om zich heen


Cognitieve ontwikkeling is een woord dat u tijdens uw zoektocht ongetwijfeld al vaak bent tegen gekomen. Maar wat is dit juist? De cognitieve ontwikkeling van uw kind heeft betrekking op de verstandelijke ontwikkeling en bestaat uit waarnemen en verwerken, denken, bewustzijn, aandacht en concentratie, taalperceptie en taalproductie, verwerken van kennis en het algemene geheugen.
Om deze ontwikkeling te stimuleren is spelen van groot belang. Kinderen komen ter wereld met een aangeboren drang om de wereld te verkennen en te begrijpen. Jonge kinderen denken vooral vanuit hun eigen ervaringen en zintuiglijke waarnemingen. Zo hebben Kinderen van vier plezier in het ordenen van voorwerpen naar soort, grootte of kleur. Spelend met een treintje op wielen of een blokkentoren helpt uw kind om ontdekkingen te doen over bijvoorbeeld snelheid of zwaartekracht. Uw kind wordt gestimuleerd via hun creativiteit en fantasie maar ook via de geur, textuur en het geluid van het hout

Muziek luisteren en maken is heel leerzaam. Daarom is het belangrijk om al vroeg uw kind te laten kennis maken met muziek. Verwen dus uw creatieve rakker met de houten instrumenten zoals een ratel, castagnetten of een handenklappen. Zelfs al van bij de zwangerschap houden kinderen van muziek en deze liefde voor muziek blijft een belangrijk onderdeel tijdens de opvoeding. We neuriën, zingen of wiegen onze kinderen om hen gerust te stellen en dingen te leren. Ook op scholen en in dagverblijven heeft muziek een vaste waarde. Denk maar aan de vele lunchliedjes of opruimliedjes die een overgang van activiteit aankondigen. Via muziek leren kinderen om te luisteren. Dit heeft een positief effect op de taalontwikkeling en helpt enorm bij het leren praten. Om muziek te maken moeten de verschillende hersendelen goed samenwerken want het bespelen van een instrument vraagt om een goede motoriek, concentratie en doorzettingsvermogen.
Wij hebben ook een zeer groot educatief aanbod want kinderen onthouden beter en leren sneller als ze al spelend leren! Bij ons kan u terecht voor kleurrijke telramen, oneindige veel puzzels, snoerspellen en het vertrouwde blokken alfabet.

Ook voor de allerkleinste beschikken wij in ons gamma over een collectie prachtige rammelaars met een eenvoudig maar elegant design. Dankzij een rammelaar oefent uw baby zijn hand-oogcoördinatie. Naast comfortabele schommels kan u bij ons terecht voor het klassiek schommelpaard zodat uw kind binnenshuis urenlang schommel plezier beleeft.
 

Houten speelgoed is mooi


Houten speelgoed is tijdloos. Dankzij de simpele maar prachtige vorm is houten speelgoed nog steeds een lust voor het oog. Hout heeft een rijk aanbod van zachte, natuurlijke kleuren die gaan van een roze blos tot diep goud en warm wit. Haar de rijke textuur en gevarieerde nerven zorgen ervoor dat elk voorwerp werkelijk uniek is. Geen enkel ander speelgoed kan zulke schoonheid succesvol nabootsen.
Dit besefte ook onze voorouders want houten speelgoed is te dateren tot zelf 1100 voor Christus toen Romeinse en Egyptische houtbewerkers speciaal speelgoed maakte voor kinderen.
Houten speelgoed heeft een fascinerende geschiedenis. Van de spelcultuur in de middelleeuwen die zo prachtig is afgebeeld op Breugels meest bekende schilderij ‘Kinderspelen’ tot de massa productie in 1500 in de speelgoedstad van Europa, het Duitse Neurenberg. In deze eeuwenoude kindercultuur staat houten speelgoed centraal. Het is meer dan een traditie, het is deel van onze collectieve jeugd.
 

Houten speelgoed is duurzaam


Hout is een natuurlijk, levend materiaal. Het is niet alleen mooi om zien maar ook degelijk, veilig en duurzaam. Uw kinderen zullen jaren kunnen genieten van hun favoriete treintje of blokkenspel. Daarna kunnen ze ook hun kinderen het zelfde genot te gunnen want kwaliteitsvolle houten speelgoed zoals wat wij u bieden gaat generaties mee! Net zoals toen oma en opa jong waren! 

Terwijl plastiek speelgoed gemakkelijk te produceren is, gaat het ook makkelijker kapot. Zoals u weet kan dit gevaarlijk zijn. Uw kind kan zich snijden of kan brokstukken inslikken. Houten speelgoed daarentegen kan tegen een stootje en bestaat uit  grotere stukken waardoor het inslikgevaar veel kleiner is. Scholen en kinderdagverblijven kiezen daarom al jaren resoluut voor houten speelgoed.

 

Houten speelgoed is goed voor het milieu


Speelgoed gemaakt van kunststof is meestal gemaakt uit PVC, Polyvinylchloride, een goedkoop en eenvoudig te bewerken soort synthetische plastiek. Ja PVC is goedkoop en gemakkelijk te produceren maar gaat ook snel kapot en is niet biologisch afbreekbaar. Daarbovenop zorgt de creatie en afbraak van PVC  voor vervuiling van ons leefmilieu via kwik, lood en giftige dioxiden. Organisaties zoals Greenpeace streven daarom al jaren naar een volledige uitbanning van PVC.

Bij het produceren van houten speelgoed komen geen schadelijke stoffen vrij terwijl dit bij het maken van plastic speelgoed wel het geval is. Ook gaat houten speelgoed langer mee en is het biologisch afbreekbaar. Omdat er in houten speelgoed geen giftige stoffen verwerkt zijn, is het daarbij ook gezonder voor uw kind
 

Verantwoord hout


Vele van onze producten dragen het internationaal erkende FSC-label. Dat betekent dat deze producten gemaakt worden met hout uit verantwoord beheerde bossen. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profitorganisatie die al meer dan twintig jaar streeft naar een wereldwijd verantwoord bosbeheer volgens strikte sociale, economische en ecologische criteria.
Vanaf maart 2013 is het voor onze leveranciers verplicht een zogenaamd V-legal certificaat te hebben en is het op de EU-markt brengen van hout en houtproducten afkomstig van illegaal gekapte bomen zelfs strafbaar. Ons bedrijf kan garanderen dat al de (hard)houten materialen en producten die zij levert en heeft geïmporteerd afkomstig zijn van legaal gekapte bomen. Het hardhout is kunstmatig gedroogd tot 16%.
 
Veilig, duurzaam, mooi en goed voor het milieu. Daarom kiest u voor houten speelgoed.

Uw kind zal zich nooit vervelen! Contcteer ons bij verdere vragen!